Skip to main content

Svake godine Opportunity banka tradicionalno organizuje Dane brige o lokalnoj zajednici. Suština ovih događaja je podrška lokalnim zajednicama da obnove, osveže ili na drugi način unaprede neku od institucija od značaja za sve meštane. Ovaj događaj simbolizuje prenošenje misije i vrednosti Opportunity banke na zaposlene kao i na lokalne zajednice u kojima žive i rade naši klijenti, a to su prvenstveno male ruralne sredine, često zanemarene kada su u pitanju aktivnosti korporativne društvene odgovornosti. Uz donaciju, trudimo se da uvek i sami zasučemo rukave i tako učvrstimo odnose sa našim klijentima, osnažimo timski duh između svih naših zaposlenih i bolje se upoznamo bez obzira na mesto rada, poziciju ili godine.

Javnim glasanjem na zvaničnoj Facebook stranici banke ove godine su izabrane dve institucije koje je Opportunity banka podržala donacijom u iznosu od po 5,000 EUR i volontiranjem: to su Osnovna škola “Čibukovački partizani” u Čibukovcu i Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Malom Suvodolu.

Obe zajednice su bile aktivno uključene u samo glasanje, deleći vest putem lokalnih medija i pozivajući svoje sugrađane i sve ostale zainteresovane da glasaju.

Neke od članaka možete pogledati na sledećim linkovima:

Na licu mesta! Složni Piroćanci pobedili. Oportunity banka finansira adaptaciju Škole u Malom Suvodolu!

Glasajte za OŠ „Čibukovački partizani“!

A još jedan od rezultata velike uključenosti stanovnika ova dva sela jeste da se i opština Mali Suvodol uključila u ovu akciju zajedno sa Opportunity bankom, kroz finansijsku podršku obnove svoje škole.

U avgustu smo volontirali u Čibukovcu, a u septembru u Malom Suvodolu.

Osnovnoj školi u Čibukovcu su donirana novčana sredstva kako bi se uradila drenaža terena i zamenile podne obloge u učionicama., a tokom akcije volontiranja, 40-tak naših zaposlenih su zajedno sa stanovnicima Čibukovca, novim slojem boje osvežili ogradu oko škole, letnjikovce, kao i pojedine delove fasade školske zgrade. Takođe su u akciju volontiranja bili uključeni i nastavnici škole na čelu sa svojom direktoricom, koji su bili više nego spremni da prekinu letnji raspust i pridruže nam se u volontiranju i druženju.

Osnovnoj školi u Malom Suvodolu donirana novčana sredstva iskorišćena su za pregrađivanje učionica, spuštanje plafona i izolaciju zgrade kako bi tokom zime bilo lakše zagrejati učionice, a lokalna samouprava takođe je podržala renoviranje škole iznosom od 5,000 EUR koji su iskorišćeni za kupovinu i instalaciju novih radijatora, zamenu stolarije i podova.

A u septembru, zajedno sa meštanima i zaposlenima u školi, ponovo je 40-tak OBS volontera vredno radilo na uređenju škole i školskog dvorišta, farbanjem školskog nameštaja, sađenjem tuja oko škole i farbanjem prozora i vrata spolja i iznutra. Posle veoma aktivnog dana usledilo i je i sportski deo programa, gde su volonteri OBS zajedno sa decom koja pohađaju školu i meštanima zaigrali košarku, fudbal i odbojku.

Radne subote su nam prošle brzo, kako zbog velike količine posla koji je trebalo obaviti , tako i zbog divnog druženja i novih prijateljstava koja smo sklopili. Oba mesta smo napustili punog srca i sa mnogo lepih utisaka. Hvala svima koji su bili deo ovog događaja i svima koji su glasali za svoje favorite na našoj Facebook stranici i tako dali svoj doprinos ovoj akciji. I sledeće godine planiramo da nastavimo u istom maniru, možda uz nekoliko lepih iznenađenja, a do tada možete pratiti sva dešavanja vezana za Opportunity banku na našoj zvaničnoj FB stranici, YouTube kanalu, Linkedin profilu ili na našem websajtu.