Skip to main content

3 Banka je je počela da odobrava kredite građanima koji su radno angažovani po ugovorima na određeno vreme, povremenim i privremenim poslovima, ugovorima o delu i sličnim.

Radi se o pilot projektu Moj prvi kredit, koji se realizuje u 23 grada u Srbiji, u okviru kojeg se odobravaju gotovinski krediti u iznosu od 90 hiljada dinara sa rokom otplate od dve godine.

Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora, objašnjava da je 3 Banka od svog osnivanja fokusirana na finansijsku inkluziju, odnosno na podršku klijentima sa otežanim pristupom kreditiranju.

“Najpre smo kredite odobravali malim poljoprivrednim gazdinstvima koja jako teško dobijaju finansijsku podršku, zatim penzionerima sa niskim penzijama, pa onima preko 75 godina starosti koji do kreiranja te naše ponude nisu imali pristup finansiranju. Sledila je podrška malim preduzetnicima. Sada idemo korak dalje, imajući u vidu da je veliki broj građana radon angažovana po ugovorima koji im ne omogućavajuu dobijanje bilo kakvog kreditnog proizvoda.Za sve što im je potrebno, oni moraju da imaju gotov novac, a to nije uvek realno” objašnjava Vukotić.

On je dodao da, s obzirom na to da se radi o prvom kreditu takve vrste na bankarskom tržištu Srbije, banka je u prvoj fazi proizvod ponudila kroz pilot projekat u 12 gradova. U martu će ovaj tip finansiranja biti dostupan u poslovnicama u još 11 gradova, a do polovine godine u celoj poslovnoj mreži 3 Banke.

“Rezultati prve faze pilot projekta pokazuju da je potreba za ovakvim kreditom izuzetno velika, pa smo već u prvoj fazi projekta plasirali preko hiljadu i po kredita građanima koji nemaju radni odnos na edoređeno” istakao je Vuković.

Moj prvi kredit je dostupan u sledećim gradovima: Aleksinac, Kraljevo, Jagodina, Vranje, Novi Sad, Kruševac, Kragujevac, Užice, Šabac, Zrenjanin, Valjevo, Prokuplje, Sremska Mitrovica, Obrenovac, Subotica, Niš, Stara Pazova, Leskovac, Pirot, Velika Plana, Zaječar, Loznica, Smederevo.