Skip to main content

Početnicima u biznisu kredit sa povratom od 20 %

3 Banka, u saradnji sa Srpskom fondacijom za preduzetništvo, od danas odobrava kredite preduzetnicima i pravnim licima koji posluju od 6 do 24 meseca, uz povrat od 20% investicije (do 2000 evra).

Krediti se odobravaju u iznosu do 1,2 miliona dinara, sa rokom od 24 do 60 meseci i uz menice kao jedino sredstvo obezbeđenja.

Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke povodom lansiranja ove kreditne linije, podseća na tri jednako značajna poslovna cilja 3 Banke – pozitivan uticaj na društvo, na očuvanje prirodne sredine i ekonomski prosperitet banke i njenih zaposlenih.

„Mi se trudimo da svaka usluga koju nudimo doprinosi rešenju nekog izazova zajednice u kojoj poslujemo. S obzirom na to da smo fokusirani na klijente sa otežanim pristupom finansiranju, a da smo i sami prije nekih 21 godinu krenuli kao bankarski startap, znamo kako je težak početak poslovanja. Tada, kada ti je najviše potrebno, finansijska podrška je uglavnom nedostupna jer finansiranje startapa za banke nosi visoke rizike koji se realno teško mogu naplatiti kamatom. 3 Banka je i do sada davala podršku ovom segmentu klijenata kratkoročnim finansiranjem i ponosni smo što 20 posto preduzetnika i pravnih lica koje finansiramo čine oni koji posluju manje od 24 meseca. Novina je da sada, zahvaljujući partnerstvu sa Srpskom fondacijom za preduzetništvo, a uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke, ovoj klijentskoj grupi dajemo priliku da, pored kredita za likvidnost i obrt, dobiju dugoročnije finansiranje za ulaganje u osnovna sredstva, opremu i mašine i time daju snažan poticaj rastu svog biznisa“ rekao je Vukotić .

Aleksandar Grabovac, upravitelj Srpske fondacije za preduzetništvo kazao je: „Veliko nam je zadovoljstvo da se 3 Banka pridružila programu Srpske fondacije za preduzetništvo (SEF) za podršku početnicima u poslovanju (Start-Ups). Ovaj program je sponzorisan od strane Vlade Savezne Republike Nemačke kao deo incijative Nemačka saradnja u Srbiji. Cilj nam je da ohrabrimo poslovne banke u Republici Srbiji da se aktivnije uključe u finansiranje start-up klijenata. Uz našu tehničku pomoć i iskustvo 3 Banke u radu sa ovom grupom klijenata sigurni smo da ćemo ostvariti značajne rezultate i pomoći mladim preduzećima i preduzetnicima da dobiju neophodnu finansijsku podršku u prve 2 godine postojanja i prerastu u respektabilna mala i srednja preduzeća. “