Skip to main content

3 Banka proglasila pobednice konkursa namenjenog podršci ženskom preduzetništvu

 

3 Banka je proglasila pet dobitnica ovogodišnjeg konkursa “Žena za 5”, koji banka organizuje već dvanaesti put za redom. Ove godine, na javnom glasanju, posebno su se izdvojile: Jasmina Marković iz Šapca, vlasnica frizerskog salona „Jaca Style“, Biljana Jovanović iz Niša, čija preduzetnička radnja My Green Way se bavi proizvodnjom parfema i toaletnih preparata, Ljiljana Bojović iz Vrbasa, vlasnica modnog ateljea By Biba, Marija Dujaković iz Novog Slankamena koja je pokrenula brzu hranu Galax Min i Sonja Nestorović iz Prijepolja, brza hrana Pamtim dobro. Podrška obuhvata bespovratnu pomoć za razvoj poslovanja ovih pet pobednica, u ukupnom iznosu od 250 hiljada dinara.

Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke, povodom proglašenja pobednica ovogodišnjeg konkursa “Žena za 5”, rekao je da je ovaj konkurs ima za cilj pre svega promociju ženskog preduzetništva i doprinos ekonomskom osnaživanju žena.

“Žene se teže zapošljavaju nego muškarci, iako sigurno nisu manje kvalifikovane i sposobne. Kao banka kojoj je jedan od strateških ciljeva prosperitet zajednice u kojoj radimo, a za taj prosperitet je ključno ekonomsko osnaživanje žena i jednaki uslovi zapošljavanja i rada, još davne 2010. pokrenuli smo konkurs koji promoviše žensko preduzetništvo i samozapošljavanje žena. Tokom ovih jedanaest godina upoznali smo sjajne preduzetnice i imali zadovoljstvao da ih podržimo u ostvarenju njihovih planova. Želimo da pomognemo ovim hrabrim ženama koje su se usudile ne samo da sanjaju, već i da ulože puno truda i entuzijazma u ostvarenje svojih snova” dodao je Vukotić.