Skip to main content

Politika privatnosti

Ovo je politika privatnosti zvaničnog sajta 3 Banke a.d. Novi Sad (daljem tekstu: Politika privatnosti), dostupna na www.3bank.rs i sastavljena je tako da bolje služi onima koje interesuje kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, Vašim ličnim podacima u skladu sa našim sajtom.

Ova politika privatnosti se odnosi isključivo na ovaj web sajt i ne odnosi se na lične podatke prikupljene na druge načine. Ova pravila privatnosti ne odnosi se na Vašu posetu drugim web sajtovima kojima pristupate preko naših web stranica.

Korišćenjem ovog web sajta, saglasili ste se sa odredbama ove Politike privatnosti.

Ukoliko se ne slaže sa ovom Politikom privatnosti, molimo Vas da ne koristite naš web sajt.

Vaše dalje korišćenje ovog web sajta nakon izmena ove Politike smatraće se Vašim prihvatanjem promena.

Promena politike privatnosti

3 Banka a.d. Novi Sad ima pravo da ažurira ovu Politiku privatnosti u bilo kom trenutku. Korisnik prihvata i slaže se da je njegova odgovornost da periodično proverava Politiku privatnosti i da bude svestan promena.

Podaci koje prikupljamo i njihova obrada

Vaša poseta ovom sajtu je anonimna i web sajt ne prikuplja podatke koji bi omogućili vašu identifikaciju (kao što su ime i prezime, e-mail adresa).
Korisnici ovog sajta putem Opštih informacija o prikupljanju i obradi podataka o ličnosti mogu biti upoznati na koji način i pod kojim uslovima Banka prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti različitih kategorija lica.

Ugneždeni sadržaj

Članci na ovom web sajtu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili taj drugi web sajt.
Ti web sajtovi mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Kolačići

Ovo je Politika kolačića za zvaničan sajt 3 Banke a.d. Novi Sad.

Šta su kolačići (cookies)

Kao što je uobičajena praksa na skoro svim profesionalnim web sajtovima, ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru, kako bi obezbedili određenu funcionalnost i poboljšali Vaše iskustvo na sajtu. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo sačuvati kolačiće. Takođe ćemo objasniti način na koji možete sprečiti da se ti kolačići čuvaju, ali to može umanjiti ili „razbiti“ određene elemente funkcionalnosti sajta.

Za opšte informacije o kolačićima pogledajte članak Wikipedia-e o HTTP kolačićima.

Kako koristimo kolačiće

Mi koristimo kolačiće iz više razloga detaljno opisanih u nastavku.
Ukoliko želite da onemogućite kolačiće, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i funkcija koje kolačići dodaju ovom sajtu. Preporučuje se da ostavite omogućene sve kolačiće ako niste sigurni da li su vam potrebni ili ne, u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Podešavanje kolačića možete sprečiti tako što ćete podesiti postavke u pregledaču (pogledajte pomoć za pregledač kako da to uradite). Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost ovog i mnogih drugih web sajtova koje posjećujete. Onemogućavanjem kolačića će prestati da rade određene funkcije ovog sajta. Zato se preporučuje da kolačiće ostavite omogućene.

Kolačići koje smo postavili

Kolačići vezani za slanje formulara – Kada podatke šaljete putem formulara, na primer putem formulara na kontakt strani, formulara za komentare i slično, kolačići mogu biti postavljeni tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću korespondenciju.

Kolačići postavki sajta – Da bismo vam pružili bolje iskustvo na ovom sajtu, mogu se zapamtiti vaše preference vezane za funkcionisanje ovog sajta kada ga koristite. Da bismo zapamtili vaše preference, moramo postaviti kolačiće tako da se te informacije mogu pozvati svaki put kada koristite / imate interakciju sa stranicom na koju utiču vaše preference.

Kolačići treće strane
U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju treće strane od povjerenja.
Sledeći deo detaljno opisuje koje kolačiće trećih strana možete naći na ovom web sajtu.
– Ovaj sajt koristi Google Analitics koji je jedan od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih analitičkih rešenja na web-u, što nam pomaže da razumemo kako koristite sajt i načine na koje možemo da poboljšamo vaše iskustvo.
Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko ćete potrošiti vremena na web sajtu i stranice koje posećujete, kako bismo mogli nastaviti sa pružanjem zanimljivog sadržaja.
Više informacija o kolačićima usluge Google Analitics potražite na zvaničnoj stranici Google Analitics.
– Analitika treće strane se koristi za praćenje i merenje upotrebe ovog sajta, tako da možemo nastaviti sa pružanjem zanimljivog sadržaja. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko vremena provodite na web sajtu ili stranicama koje posjećujete, što nam pomaže da shvatimo kako možemo poboljšati web sajt za vas.
– S vremena na vreme testiramo nove funkcije i vršimo suptilne promene u načinu na koji je sajt isporučen. U fazi testiranja možemo koristiti kolačiće da bi se osiguralo dosledno iskustvo dok ste na sajtu, a istovremeno da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.
– Takođe, na ovom sajtu koristimo linkove i / ili plugin-ove koji vam omogućavaju da se povežete sa svojim društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, …) na različite načine. Da bi oni funkcionisali, sajtovi društvenih mreža će postaviti kolačiće putem našeg web sajta. Ovi kolačići se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na sajtovima društvenih mreža ili za doprinos podacima koje oni drže za različite svrhe, navedene u njihovoj politici privatnosti.
Kao što je ranije spomenuto, ako postoji nešto za šta niste sigurni da li Vam je potrebno ili ne, obično je sigurnije da ostavite kolačiće omogućene u slučaju da je u pitanju funkcija koju koristite na našem sajtu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko još uvek želite više informacija, možete nas kontaktirati na adresu office@3bank.rs